150 år jubilæum

Sammen om bedre mad i 150 år

I 2016 er det 150 år siden, at den første brugsforening så dagens lys. Dette markerer Coop hele året med forskellige aktiviteter, og på Mad dage LIVE kan man:

• Deltage i aktiviteten Samtalemenu, hvor man kan smage retroretter og komme med input til Coops madagenda.
  Aktiviteten er i Århus og København. Det koster kun 30 kr. Køb til Århus HER. Odense HER. København HER.

• Opleve Ditte Ingemann, kogebogsforfatteren til Moderne Mormormad, lave en lækker retroret og fortælle om mad fra
  1950’erne til 1980’erne. (Dette gælder Aarhus og København).

• Komme med på skattejagt! Download app’en Bedre mad-quiz og gå på jagt efter fem poster. Ved hver post besvares et
   spørgsmål om mad. Skattejagten starter og slutter i Cirkel Kaffebaren, og der vil være en præmie til alle, som deltager!
   Download App’en gratis fra den 1. april via quiz.coop150.dk

• Teste din viden om Coops produkter. Download app’en Bedre mad-quiz og besvar spørgsmålene ved posterne på Mad dage LIVE.
   Quizzen starter og slutter i Cirkel Kaffebaren, og vi udlodder 10 lækre kurve til en værdi af 500 kr. hver dag blandt
   deltagerne! Download App’en gratis fra den 1. april via quiz.coop150.dk.

Læs mere om aktiviteter i løbet af året på www.coop150.dk, hvor man tillige kan gå på opdagelse i 3-d-tidslinjen med billeder og anekdoter fra Coops historie, se eller gense diverse reklameklassikere, lave sin egen collage af Samvirke-forsider fra de sidste 88 år og meget mere.

Sammen om bedre mad i 150 år
Den 6. maj 1866 stifter pastor Hans Chr. Sonne og en kreds af Thisted-borgere Danmarks første levedygtige brugsforening. I brugsforeningen går man sammen for at købe varer til fordelagtige priser uden fordyrende mellemled eller købmænd, som skal have del i overskuddet. Rugbrød er den altdominerende vare og står for 50 % af salget. Brugsforeningen indkøber desuden store mængder kaffe, mel og sukker.

I 1896 går brugsforeningerne sammen i FDB, der senere bliver til Coop, som i dag tæller mere end 1200 butikker og er Danmarks førende udbyder af dagligvarer. Men idéen er stadig den samme – at forbrugere, der indgår i et fællesskab, får bedre og billigere varer.